Mobilitzem-nos, omplim els carrers!
Mobilitzem-nos, omplim els carrers!

Què és la Via Catalana 2014?
És la continuació de les mobilitzacions que des del 10 de juliol de 2010 han fet possible arribar fins a on som. La Via Catalana de l’any 2013 va mobilitzar centenars de milers de persones en un recorregut de 400 quilòmetres distribuït en trams i va fer possible l’acord parlamentari sobre la data i la pregunta de la consulta. Ara, la Via Catalana 2014 ha de ser la convocatòria cívica més rotunda i clara d’aquesta consulta prevista per al 9 de novembre. És una oportunitat única per demostrar al món que el dia 9 de novembre volem votar la nostra voluntat.

Per què una V?
S’ha escollit una V perquè simbolitza la Via per fer explícita la nostra Voluntat a través de l’acció de Votar. A més, és la confluència de dues de les vies més importants de la capital catalana: la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes, que es troben a la plaça de les Glòries Catalanes. D’aquesta manera, crearem una imatge única que el món entendrà, amb una V gegantina que pintarem amb els colors de la senyera gràcies a  la samarreta oficial de la Via.

Per què m’he d’inscriure? No hi puc anar pel meu compte?
És molt important que cap tram de la V quedi sense presència de participants. Per aquest motiu és molt necessari que tothom que vulgui formar-ne part s’hi inscrigui a través del formulari de la web. Només així podrem assolir el nostre objectiu: unir una línia contínua de persones amb forma de V que recorri la Diagonal i la Gran Via de  les Corts Catalanes.

Si t’inscrius, sabràs quins són els trams on encara hi ha places disponibles per omplir, rebràs informació pràctica sobre com arribar al lloc a temps evitant els embussos i et posarem en contacte amb la gent que et rebrà al teu tram escollit.

Naturalment, si prefereixes venir-hi pel teu compte també hi seràs molt benvingut. Però insistim que és molt important que t’hi inscriguis perquè amb aquesta acció volem omplir tot el recorregut. Si aconseguim que la V també sigui un èxit logístic, demostrarem una altra vegada que som capaços d’assolir els objectius que ens proposem.

Com funcionen les inscripcions?
Per inscriure’t has d’omplir el formulari, apuntar-te al tram indicat i confirmar a través del correu electrònic que rebràs. Cal que confirmis a través del correu abans de 24 hores per tal que la teva inscripció sigui vàlida.

Com podem inscriure’ns per venir en grup?
Pots apuntar en un mateix correu fins a cinc persones. Si sou un grup més nombrós, us haureu d’apuntar per petits grups de cinc o bé individualment. Si sou una entitat o un col·lectiu, també haureu de fer la inscripció en grups de cinc persones mitjançant el formulari d’inscripcions.

Puc canviar d’ubicació?
Si una vegada inscrit et vols canviar d’ubicació, podràs donar de baixa la inscripció que hagis fet i escollir una nova ubicació. Et recomanem que ho facis així, ja que llavors podrem saber en tot moment si tots els trams estan coberts. Els trams que podràs escollir s’elegiran en funció de la teva residència, per facilitar els desplaçaments i repartir homogèniament la gent.

Si m’he inscrit per lliure, puc inscriure’m després per anar per grup amb gent del meu municipi?
Només serà vàlida una inscripció. Per tant, novament et demanem que et donis de baixa de la primera inscripció i després t’apuntis a la inscripció col·lectiva.

Quan he de rebre el correu per confirmar la meva inscripció a la V?
El correu per confirmar la inscripció es rep immediatament després de fer la inscripció. Et recomanem que comprovis si és a la bústia del correu brossa. Tot i així, a vegades pot trigar trigar fins 24 hores a rebre el correu.

Què he de fer si no rebo el correu per confirmar la meva inscripció a la V?
Si després de 24 hores de fer la inscripció encara no has rebut el correu de confirmació, i no és a la bústia del correu brossa, hauràs de repetir la inscripció a la V. Però aquesta és una situació que en principi no s’ha de produir.

Com puc col·laborar amb l’organització de la V?
Si vols fer de voluntari exclusivament per la Via Catalana 2014, t’hauràs de posar en contacte amb l’organització territorial més propera de l’ANC o d’Òmnium.

Els menors d’edat també han de fer la inscripció a la V? A partir de quina edat?
Els menors de 14 anys no han de fer la inscripció a la V per poder-hi participar.

Hi haurà algun tram de la V habilitat per persones amb mobilitat reduïda?
Sí, s’està preparant la creació d’uns quants punts concrets del recorregut que estiguin degudament habilitats per a persones amb mobilitat reduïda. La informació s’ha de trobar al mapa del recorregut, on s’indicaran aquests trams.

Com em podré desplaçar fins el meu tram de la V?
Al mapa del recorregut s’hi han d’indicar els transports públics més adequats per arribar a cada tram. Et recomanem que l’11 de setembre et desplacis amb transport públic o amb un autocar de l’organització territorial més propera, per no col·lapsar les carreteres ni els accessos a Barcelona.

A quina hora començarà l’acció de la Diada?
Està previst que comenci a partir de les 17:14. T’animem a participar als actes que es faran al matí al teu municipi i que, després, vagis a Barcelona el més aviat possible per facilitar la distribució de la gent al llarg del recorregut.

S’organitzaran autocars per arribar als diferents trams de la cadena?
Quan t’inscriguis, et pots posar en contacte amb l’organització territorial més propera de l’ANC per saber si organitzen un autocar. Si no hi hagués prou places, coordina’t amb altres persones que vagin al mateix tram que tu i ompliu al màxim permès els vehicles, per no col·lapsar les carreteres i facilitar l’aparcament a prop de l’acció.

Què fareu amb les meves dades?
“Ara és l’hora” és una campanya unitària formada per diferents entitats amb un objectiu finalista: un país nou amb un Estat propi. Un cop s’hagi aconseguit l’objectiu, aquesta campanya es dissoldrà i les bases de dades seran eliminades. Ara bé, de moment necessitem les teves dades per assegurar que es cobreixen tots els trams, per proposar-te que participis a la campanya com a voluntari i que hi facis aportacions econòmiques per a fer-la possible. Les teves dades no seran mai traspassades a una empresa ni tindran fins mercantils ni partidistes, i en tot moment en podràs demanar la rectificació o l’eliminació.

Què hem de fer per la Diada al matí?
Al matí, perquè tots els municipis del país se sentin partícips i protagonistes del procés, davant de cada ajuntament farem una concentració. Allà, recollirem els Compromisos de suport de les entitats al procés davant dels nostres càrrecs electes locals. Just després de la lectura del manifest, els autocars organitzats començaran a sortir amb destinació a la gran V que tindrà lloc a Barcelona. Pots consultar el calendari complet a l’apartat d’Actes.

I després de la Diada, què?
A partir d’aquest moment, comença un repte gegantí: farem una gran campanya que faci possible que guanyem el futur a la consulta del 9N. Per aquest motiu demanem la teva col·laboració com a voluntari i fent un donatiu. La teva aportació a base d’esforç, temps o diners és imprescindible. Guanyar depèn de tu.

Què més puc fer per la campanya?
A més de participar a la Via Catalana 2014, t’hi pots implicar de moltes maneres. Pots difondre els continguts d’aquest web i el Manifest. També pots participar de manera activa en la difusió de continguts a través de les xarxes socials, des dels comptes de campanya al Facebook, al Twitter, al Flickr i a l’Instagram. A més, t’hi pots implicar del tot si et fas voluntari o fas un donatiu. També pots comprar i regalar la samarreta oficial de la Via i els productes de marxandatge que anirem presentant.

@cscAcció SocialCSC,independència,mobilització,Via CatalanaQuè és la Via Catalana 2014? És la continuació de les mobilitzacions que des del 10 de juliol de 2010 han fet possible arribar fins a on som. La Via Catalana de l’any 2013 va mobilitzar centenars de milers de persones en un recorregut de 400 quilòmetres distribuït en trams...SOM el sindicat independentista i de classe