El català és ben viu gràcies a l'ús que en fan les classes populars del nostre país
El català és ben viu gràcies a l’ús que en fan les classes populars del nostre país                                                                                                  

 

El català és la llengua del país, un comú denominador per a les persones que formem la nació catalana. El català és un actiu per a la integració social i la coneixença de noves cultures que bategen al nostre país. El català és herència però, davant de tot, és futur.

No podem permetre l’establiment d’una societat fragmentada i, en aquest sentit, la llengua és el vehicle per a assolir un poble cohesionat, amb tots els colors de les diverses cultures que hi conviuen al país bategant a l’uníson.

Pica damunt imatge per ampliar
Pica damunt imatge per ampliar

Si la llengua catalana és viva després de tants segles de persecució -que encara es produeix diversos territoris del país, a escoles, jutjats, casernes i aeroports, estadis de futbol- és perquè les classes populars l’han mantinguda i la mantenen viva malgrat l’adversitat i la imposició. I aquesta lluita secular continua i sabem que vencerem!

Perquè la llengua catalana és patrimoni universal, part important de la biodiversitat cultural del món, un vehicle de comunicació, esperança i lluita. I no ho és només als Països Catalans, ho és arreu perquè pertany al conjunt de la humanitat i el nostre deure és enriquir-la i fer-la forta i assegurar que sia viva en totes les seves variants.

Des de la Confederació Sindical Catalana (CSC) expressem, altre cop, el nostre compromís amb la nostra llengua. A la feina i arreu, en català!

@cscPaïsos Catalans23abril,català,classes populars,diada,llengua  El català és la llengua del país, un comú denominador per a les persones que formem la nació catalana. El català és un actiu per a la integració social i la coneixença de noves cultures que bategen al nostre país. El català és herència però, davant de tot, és...SOM el sindicat independentista i de classe