toni_cig
Intervenció d’Antoni Alarcon, membre de la federació de serveis de la CSC i integrant del Secretariat nacional

Video resum del Congrés (veure video)

Al Congrés de la Federación de Servizos da CIG celebrat el passat dissabte,  6 d’abril, Paulo Rubido ha estat re escollit Secretari general amb un 98% dels vots   |   El lema del congrés,  “Non a perda de dereitos.  A loita continúa” marcà el to de les diverses intervencions.

Dins d’un ambient de consens i alta participació,  175 delegats i delegades de tot Galícia,  es presentaren els informes de gestió, acció sindical i negociació col·lectiva. Així mateix es varen debatre els condicionants que,  actualment,  dificulten l’acció sindical,  tot destacant-ne la darrera reforma laboral i els efectes negatius que ha tingut sobre la negociació col·lectiva,  un torpede a la línia de flotació de les organitzacions sindicals d’arreu.

Un altre element destacat del debat va ser la constatació la dificultat de dur a terme una acció sindical de caràcter ofensiu atesa la postura més conservadora dels i les treballadores provocada per la baixa qualitat de la contractació,  la crisi econòmica,  l’atur i l’empitjorament de les condicions de vida de la classe treballadora. Tot i això Rubido manifestà que “l’essència de la CIG és el sindicalisme combatiu”.

Després de les votacions als diversos òrgans de la federació,  tingué lloc la intervenció de la Confederació Sindical Catalana (CSC) -única delegació internacional al Congres. El representant del sindicat va ser Antoni Alarcon,  membre de la Federació de serveis i integrant del Secretariat nacional de la CSC.

En la seva intervenció,  Alarcon tingué un record per al company de la CIG Xosé Lois Martín, “Paio”, membre de l’executiva de la Federación de Servizos i històric militant sindicalista el qual traspassà pocs dies abans de la celebració del Congrés.  La intervenció de la delegació de la CSC destacà la situació d’emergència social que pateixen els PPCC i la necessitat d’articular una alternativa sindical als sindicats espanyols a casa nostra. Des de la generositat,  la unitat d’acció i la necessària confluència de les diverses organitzacions sindicals de casa nostra que comparteixen el marc d’actuació  ideològic i nacional de la CSC.

La intervenció del representant de la CSC destacà la situació d’emergència social que pateixen els PPCC i la necessitat d’articular una alternativa sindical als sindicats espanyols a casa nostra. Alarcon també incidí en el procés democràtic que s’està duent a terme a Catalunya,  el marc nacional complet dels Països Catalans,  el caràcter popular i democràtic del mateix i l’oportunitat que ofereix el procés d’independència per a “establir un estat socialment just,  al servei dels interessos de la classe treballadora” que permeti “fer fora les oligarquies pròpies i alienes i dur la democràcia a mans dels ciutadans”.

Alarcon també incidí en el procés democràtic que s’està duent a terme a Catalunya,  el marc nacional complet dels Països Catalans,  el caràcter popular i democràtic del mateix i l’oportunitat que ofereix el procés d’independència per a “establir un estat socialment just,  al servei dels interessos de la classe treballadora” que permeti “fer fora les oligarquies pròpies i alienes i dur la democràcia a mans dels ciutadans”. També expressà la voluntat irrenunciable del poble català d’assolir la independència nacional.

La següent intervenció va ser la de Suso Seixo,  Secretari general de la CIG,  el qual animà a augmentar l’afiliació i la representació de la central sindical gallega per a situar-la com a majoritària en les properes eleccions sindicals.

Paulo Rubido, Secretari general de CIG-Servizos
Paulo Rubido, Secretari general de CIG-Servizos, durant la cloenda del VI Congrés

Paulo Rubido tancà les intervencions amb un discurs contundent i emotiu en el qual no faltà el record a la persona de Paio i el seu llegat de “diàleg, compromís,  treball incansable i profunds humanitat”. Rubido anuncià que és el darrer cop que assumirà la secretariageneral de la federació per a “assegurar el necessari relleu de persones en els òrgans de representació” i enfortir la participació de l’afiliació i dels delegats/des sindicals en “un model de sindicalisme de caràcter ofensiu que permeti la recuperació de drets per a la classe treballadora gallega”.

Un altre moment destacat de la intervenció de Paulo Rubido va ser l’enumeració dels casos de persecució judicial que pateixen els membres de la Federació per exercir la seva tasca sindical;  membres de l’executiva s’enfrontaren a penes de presó i més de 50 militants han estat multats administrativament amb més de 50.000 euros. Finalment Rubido va fer una crida a continuar la lluita ja que “no hi ha res impossible”.

El Congrés va tancar-se amb la interpretació en directe de l’Himne del Regne de Galícia com a cloenda d’un bloc d’intervencions realment emotives recordant el company Paio.

Des de la CSC volem desitjar el millor al nou equip,  a la Federació de serveis i al conjunt de la CIG.  Així mateix,  mantenim el nostre compromís de suport i assistència a tota l’afiliació de la CIG que es trobi al nostre país mitjançant els acords entre ambdues centrals sindicals que assumeixen com a propis els afiliats i afiliades desplaçats de les seves respectives nacions.

@cscInternacionalCIG,Confederación Intersindical Galega,Congrés,Federació de serveis,Galiza,internacional,Internacionalisme,Paulo RubidoVideo resum del Congrés (veure video) Al Congrés de la Federación de Servizos da CIG celebrat el passat dissabte,  6 d'abril, Paulo Rubido ha estat re escollit Secretari general amb un 98% dels vots   |   El lema del congrés,  'Non a perda de dereitos.  A loita continúa' marcà el to...SOM el sindicat independentista i de classe